BLEF- FILMSKI ZIMSKI KAMP

By / 9th January, 2017 / News / No Comments

BLEF- FILMSKI ZIMSKI KAMP
20-27.januara 2017.

KOPAONIK

Good Films Make Your Life Better

BLEF KAMP zamišljen je kao proces interakcija umetničkih i kreativnih disciplina kroz praktičan rad namenjen uzrastu od 7 do 20 godina, koji za cilj ima popularizaciju filmske umetnosti i zanata na filmu. Uz svakodnevne filmske projekcije, glumu pred kamerama, režiju,kameru, dramaturgiju, montažu, deca i mladi će ući u čaroban svet filma i razviti dublje razumevanje filmskih tehnika i sadržaja.Filmske radionice na BLEF kampu rezultiraju kratkim igranim filmom sa vizuelnim efektima. Filmovi će biti prikazani u kulturnim centrima širom Srbije i evropskih gradova, učestvovaće na brojnim festivalima u zemlji i inostranstvu.

Realizacija: Kamp se održava od 20. januara do 27. januara 2017.

Lokacije: Kopaonik, Rtanj

Ciljevi kampa: Kamp Blef je praktično i teoretski koncipiran oko izrade filma. Osnovna ideja je da polaznici prođu ceo proces stvaranja filmskog dela: od faze preprodukcije (pripreme za snimanje), samog snimanja (produkcije) do postprodukcije (montaže, vizuelnih efekata). Kroz proces od ideje, scenarija, storyboarda, knjige snimanja, filmske glume, montaže zvuka i slike, dodavanja vizuelnih efekata, doći ćemo do konačnog proizvoda – filma. Kamp Blef nudi edukativni sadržaj koji otvara mogućnosti obučavanja i osposobljavanja dece i omaldine za kreativno učešće u umetničkim aktivnostima u oblasti filma, montaže i novih tehnologija. Krajnji ishod može biti odlučujući za buduće profesionalno opredeljenje vaše dece. Neka od zanimanja kojima će se deca aktivno baviti su: scenarista, asistent snimanja, kamerman, tonac, glumac, montažer, umetnik vizuelnih efekata… Cilj je kod dece i mladih razviti kritičko mišljenje u odnosu na medijsku kulturu, širiti doživljaje mladih i spoznaju o filmskim izražajnim sredstvima, omogućiti mladim ljudima samostalni stvaralački rad na filmu, montaži i specijalnim efektima, uticati na kulturu življenja i aktivno provođenje slobodnog vremena. Demonstriraćemo rad koristeći najsavremeniju opremu. Postoji opciona mogućnost daljeg nastavka edukacije kroz pohađanje naprednih radionica u KC Baraka, koje se održavaju tokom cele godine, na kojima deca stiču kompetencije iz oblasti filma, filmske glume, montaže i novih tehnologija.

Slobodne aktivnosti : U toku BLEF kampa deci i mladima će biti organizovan raznoliki sadržaj ( skijanje, društvene igre, šetnje, bioskop , maskenbal, žurke …)

Trajanje : Jedna nedelja od 20. januara do 27. januara 2017.
Program Blef kampa je organizovan svakim danom od 8:00 do 20:00 časova

Sertifikat : Svako dete na kraju Blef Kampa dobija sertifikat o pohađanju zimskih radionica filma, filmske i pozorišne glume, montaže i novih tehnologija.

Organizacija: Letnji Kamp Blef organizuje Kulturni Centar Baraka, organizacija koja se bavi promovisanjem kulture ( film, pozorište, montaža i nove tehnologije ) . Organizacija je osnovana radi ostvarivanja ciljeva iz oblasti kulture, obrazovanja i edukacije u umetnosti, unapređenja životne sredine u nacionalnim i regionalnim zajednicama, promovisanje ekologije i ekološke svesti kroz integrisanje sa kulturom i umetnošću.

Uspesi : Filmovi nastali na prošlogodišnjem Blef kampu osvojili tri nagrade na festivalu filmskog stvaralaštva dece i mladih u Jugoslovenskoj kinoteci.
Grand Prix – film Lo3ve
Prva nagrada za najbolju režiju-film Put zelenog zmaja
Prva nagrada za najbolju kameru-film Mamac

Prijatelji i saradnici Blef kampa :
• Hotel Srebrnac , Kopaonik
• Sekretarijat za kulturu grada Beograda
• DEST-Turistička organizacija “ DEST BEOGRAD “

Profesionalni tim predavača ima dugogodišnje iskustvo u radu sa decom. Tri predavača po grupi brinu o deci u toku nastavnog programa i slobodnih aktivnosti za vreme kampa

Smeštaj : Hotel Srebrnac , omiljeno boravište obožavaoca Kopaonika i dom pravih skijaša smešten je usred raskošnog planinskog pejzaža.Nalazi se nedaleko od turističkog centra Kopaonika , na putu ka Brzeću.Ispred objekta se nalazi žičara koje vode prema vrhu Gobelja.Objekat poseduje 1/2,1/3. 1/3+1 sobe i 8 apartmana, kapaciteta 180 le\aja.Svaka soba ima kupatilo, tv,telefon. Hotel ima tv salu, be\i;ni internet, teretanu, saunu, ski servis za iznajmljivanje ski opreme, trafiku.

Ishrana: Polaznicima je osiguran zdrav i topao obrok u hotelu.U sklopu punog pansiona uključena je i vegeterijanska prehrana doručak, ručak, večera. Svako dete može aranžirati obrok na sopstveni način.

Kontakt : Sve informacije o kampu Blef i rasporedu programa i aktivnosti možete dobiti na telefone : +381 65 9090930 , +381 64 4609843

Prijave šaljite na mail: kulturnicentarbaraka@gmail.com

Broj mesta je ograničen

Linkovi : https://www.facebook.com/kulturnicentarbaraka/
https://www.facebook.com/srebrnachotel/?fref=ts